Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

5 Tips voor het inlopen van trouwschoenen

Op je grote dag wil je natuurlijk geen last van zere voeten hebben. Om er voor te zorgen dat je lekker comfortabel kunt rondlopen op je bruiloft, is het belangrijk om de trouwschoenen dames goed in te lopen. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je hier!

Tip 1: begin op tijd

Het inlopen van schoenen heeft tijd nodig. Wacht dan ook niet tot net voor de bruiloft, maar begin liever zo’n twee weken van te voren. Je wilt je in deze weken natuurlijk ook geen blaren oplopen. Begin daarom de eerste dagen met tien minuten inlopen en bouw dit op. Je kunt ze bijvoorbeeld in en om het huis dragen of naar je werk als je een zittend beroep hebt.

Tip 2: spray je schoenen in met deodorant

Het klinkt misschien gek, maar zodra je zweetvoeten hebt, zorgt dit voor veel wrijving. Deze wrijving zorgt vervolgens weer voor blaren. Om dit te voorkomen kun je het zweten aanpakken door deodorant in de schoenen te spuiten.

Tip 3: laat je schoenen desnoods oprekken

Zodra het inlopen niet werkt en je merkt dat er helaas toch drukplekken zijn en je schoenen niet echt meegeven tijdens het inlopen, dan kun je je trouwschoenen dames altijd nog oprekken. Leren schoenen kun je bijvoorbeeld oprekken door erin te lopen met natte sokken. Synthetische sokken kun je oprekken door dikke sokken in de schoenen te dragen. Helpt dit niet? Dan kun je de schoenen professioneel laten oprekken bij de schoenmaker. Ook kun je speciale schoenoprekkers kopen.

Tip 5: kies een comfortabele hakhoogte

Als je comfortabel wil lopen op je bruiloft, is het belangrijk om te kijken welke hakhoogte voor jou geschikt is. Ben je gewend om op hoge hakken te lopen? Dan kun je misschien best een naaldhakje aan. Loop je meestal op gympen rond? Onderschat die hoge hakken niet en probeer goed uit hoe makkelijk het je afgaat om op hakken te lopen. Ook kun je dan bijvoorbeeld voor een wat lagere of bredere hak gaan, zodat je goed stabiel op je voeten kunt staan. Heb je eenmaal een leuke hak gevonden, oefen dan vooral met het lopen op deze hak, zodat je op je bruiloft soepeltjes naar het altaar kunt lopen.

Met deze tips worden hopelijk heel wat zere voeten en blaren bespaard!