Gouden Tip
Image default
Vakantie

Waarom je recreatiewoning verzekeren altijd een goed idee is

Heel wat mensen maken op een zeker moment in hun leven de keuze om een recreatiewoning te kopen. Twee verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen. In eerste instantie spreekt het voor zich dat je op die manier even weg kan “vluchten” uit je vaste thuisomgeving. Dat is echter niet alles. Daarnaast spreekt het voor zich dat je er eveneens voor kan kiezen om de aangekochte recreatiewoning te verhuren. Zo kan je eigenlijk profiteren van het beste van twee werelden. Enerzijds kan je gedurende een bepaalde periode in het jaar zelf op vakantie gaan in je eigen huis terwijl je anderzijds ook zomaar extra inkomsten kan creëren. Ga je ook een recreatiewoning kopen? Dan is ook nadenken over je recreatiewoning verzekeren een absolute must.

Aan welke risico’s kan je recreatiewoning worden blootgesteld?

Er zijn tal van verschillende risico’s waar je recreatiewoning aan kan worden blootgesteld. In eerste instantie is het natuurlijk altijd mogelijk dat er sprake is van een storm. Ondanks het feit dat ernstige stormen in ons landen niet vaak voorkomen zijn ze er wel. Niet zelden kan een dergelijke storm dan ook behoorlijk wat schade veroorzaken. Het is in de praktijk altijd goed wanneer je, je tegen het ontstaan van dergelijke schade kan verzekeren. Je recreatiewoning verzekeren kan daarvoor zorgen. 

Het spreekt voor zich dat stormschade niet het enige risico is waar je recreatiewoning mee kan worden geconfronteerd. Dit geldt ook voor schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een brand. Het hoeft niet benadrukt te worden dat in al deze verschillende situaties de kosten vaak stevig kunnen oplopen. Je recreatiewoning verzekeren zorgt ervoor dat je hier niet zelf voor moet opdraaien. Je kan in dat geval immers altijd rekenen op de tussenkomst van je verzekeraar. 

Hoeveel kost een recreatiewoning verzekeren? 

We zullen je wellicht niets schokkends vertellen wanneer we zeggen dat een recreatiewoning  verzekeren gepaard gaat met bepaalde kosten. Iedereen die van plan is om een dergelijke verzekering af te sluiten stelt zich dan ook de vraag hoeveel deze premie nu precies bedraagt. Daar kunnen we niet zomaar even snel een antwoord op geven. Het is immers zo dat deze premie wordt bepaald door een niet onaanzienlijk aantal verschillende factoren. Het gaat hierbij concreet om:

  • Het type woning; 

  • De bouwaard van de recreatiewoning; 

  • Over welke waarde het pand beschikt; 

  • Wat de waarde is van de bijgebouwen; 

  • Hoeveel de inboedel waard is; 

  • Of er sprake is van verhuur of niet;

Omwille van het feit dat er zoveel verschillende factoren de kostprijs van een recreatiewoning verzekeren kunnen beïnvloeden is het altijd van belang om een berekening op maat uit te laten voeren. Alleen op die manier krijg je een echt realistisch zicht op de premie van je verzekering.

 

Eerdmans – De verzekeringsspecialist voor boot en recreatiewoning

 

Conclusie; een recreatiewoning verzekeren is altijd interessant

Veel mensen stellen zich de vraag of hun recreatiewoning verzekeren nu in de praktijk al dan niet de moeite waard is. We kunnen eigenlijk alleen maar stellen dat, dat zeker het geval is. Het niet verzekeren van je recreatiewoning zorgt er immers in de praktijk voor dat je zomaar geconfronteerd kan worden met heel wat vervelende verrassingen. Het risico op schade is immers altijd aanwezig. Zorg er dus voor dat je financiële situatie daar niet onder te lijden kan hebben en kies er altijd voor om een recreatiewoningverzekering af te sluiten.