Gouden Tip
Image default
Beauty en verzorging

Kosten van een ooglidcorrectie

Heb je last van een vermoeide uitstraling in het gezicht, terwijl je helemaal niet vermoeid bent? Doordat je ouder wordt, verslapt de huid en spieren rondom je ogen. Hierdoor kun je hangende oogleden krijgen. Dit zorgt ook gelijk voor de vermoeide uitstraling en het kan zeer vervelend zijn om dat van iedereen te horen. Hier kun je dan wat aan doen met een ooglidcorrectie, hierdoor krijg je namelijk weer een opgewekte en frisse uitstraling. Als je een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren, dan is het wel handig om te weten wat de kosten van een ooglidcorrectie zijn. Als je bekend bent met de kosten van een ooglidcorrectie, dan weet je ook of je het budget hebt om deze correctie uit te laten voeren. In dit artikel lees je hier alles over. Lees dus snel verder wanneer je meer wilt weten over de ooglidcorrectie!

Hoe worden de kosten van een ooglidcorrectie bepaald?

De kosten van een ooglidcorrectie kunnen uiteen lopen en er zijn verschillende factoren die dit bepalen. Iedere kliniek hanteert andere kosten van een ooglidcorrectie en hier moet je goed naar kijken. Wil je een bovenooglid correctie? Of wil je juist een onderooglidcorrectie? Ook kun je ze allebei laten uitvoeren, maar verschillen de prijzen hiervoor enorm. De kosten van een ooglidcorrectie aan het bovenooglid liggen vaak rond de 1200 euro. Voor het onderooglid is dit vaak een stuk minder en ben je vaak rond de 1100 euro kwijt. Besluit je om allebei de oogleden te laten corrigeren? Dan ben je samengevoegd ongeveer 2200 euro kwijt en scheelt dit behoorlijk. Per kliniek verschilt dit natuurlijk en het ligt ook deels aan de reputatie van de kliniek. Je kunt eventueel een offerte aanvragen bij de kliniek en weet je precies de kosten van een ooglidcorrectie

Wat gebeurt er bij een ooglidcorrectie

Voordat je begint over de kosten van een ooglidcorrectie, is het handig om te weten wat er überhaupt gebeurt tijdens de ingreep. Bij een ingreep krijg je een plaatselijke verdoving door middel van dunne naalden. Ben je angstig? Dan kun je in overleg met de kliniek ook kiezen voor een volledige narcose. Bij de correctie wordt er bij het bovenooglid een snede gemaakt in de plooi van het lid, zodat er geen litteken kan ontstaan. Daarnaast worden overtollig huid en vet verwijderd, hierbij worden spieren ook verkort. Op deze manier hangende oogleden niet meer en zorgt het voor een opgewekt en frisse uitstraling. Bij de onderoogleden wordt vooral vet verwijderd en verminderd dit de kans op wallen.

Na de ingreep

Na de ooglidcorrectie, wordt de snede gehecht met dunne draden. Daarna is het van belang dat je in de kliniek een enkele uren uitrust op een ligstoel. Hierbij heb je een zak ijs op je ogen die voorkomt dat de oogleden gaan zwellen. Je kunt naar het wachten na huis gaan en is het van belang dat je dit doet met begeleiding. Zo mag je niet autorijden na een ooglidcorrectie en moet je thuis goed uitrusten. Na 3 weken is het van belang dat je terug gaat naar de kliniek en de hechtingen eruit laat halen. Ook wordt er dan gekeken naar het eindresultaat en kun je zien of alles goed gelukt is.