Gouden Tip
Image default
Dienstverlening

Bij het plaatsen van een meterkast komt veel kijken

Meterkast vervangen? Bij het plaatsen van een meterkast komt veel kijken. Een nieuwe meterkast heeft veel voordelen ten opzichte van een oude die aan vervanging toe is. De plaatsing van de meterkast is een van deze voordelen. Een nieuwe meterkast wordt precies daar geplaatst waar u hem nodig heeft of wilt hebben. Een ander ding om te overwegen is het type meterkast dat u nodig heeft of wilt installeren. Sommige meters worden geleverd met het huis al geïnstalleerd en er zijn bepaalde typen die niet kunnen worden gebruikt met uw huidige systeem. De grootte van de meterkast die wordt vervangen, speelt ook een rol bij wat voor soort nieuwe meter kan worden geïnstalleerd en wanneer vervanging nodig is, evenals de kosten en installatie behoeften, evenals de verwijderingskosten voor de oude en verf kosten voor de nieuwe. Je moet immers rekening houden met materiële voordelen zoals sterkte en echtheidskenmerken die sterk kunnen verschillen tussen modellen.

Is het mogelijk om de huidige doos te schilderen?

Het schilderen van uw huidige meterkast is mogelijk, maar u moet er wel voor zorgen dat u de juiste verfsoort gebruikt. Gewone huishoud verf is niet bestand tegen de elementen en zal uiteindelijk schilferen en loslaten. Gelukkig is het gemakkelijk om de juiste verf te vinden bij uw plaatselijke ijzerhandel. U wilt ook het oppervlak voorbereiden door eventuele ruwe delen weg te schuren en stof of vuil weg te vegen voordat u gaat schilderen. Breng twee of drie lagen speciale weerbestendige verf aan in dunne lagen, zodat elke laag volledig kan drogen (ongeveer 8 uur) voordat de volgende wordt aangebracht. Als je alle drie de lagen hebt aangebracht, laat je het gewoon 12 uur staan ​​voordat je je meterkast terug plaatst.

Welk type meterkast heb je?

Het is erg belangrijk om te weten welk type meterkast u heeft. Dit zal helpen bij het selecteren van de juiste optie bij het controleren van de meterkast. De meest gebruikte soorten meterkasten zijn Polycarbonaat en Gegalvaniseerd staal. Polycarbonaat is gemaakt van een sterk plastic materiaal dat helder/transparant is en meestal een metallic gouden kleur heeft. Sommige oudere modellen hebben een doffe grijze kleur. De deur gaat naar buiten open en vergrendelt niet. De meterkast kan aan de muur of vloer worden bevestigd door middel van schroeven of lassen (een metalen strip). Gegalvaniseerd staal is gemaakt van een sterk staal materiaal dat meestal in metallic zilver of zwart is geverfd. De deur gaat naar binnen open en sluit niet.

 

Gerelateerde artikelen

Woningontruiming in Amsterdam en omgeving voor een vaste prijs

De beste producten die je bij Schipper Ede kunt aanschaffen

Tijdschrift 50 jaar getrouwd